Dětský den

02.09.2010 22:31

 

Dětský den 

Letošní Dětský den byl ve znamení pohádek. A byl v mnoha ohledech opravdu pohádkový. Za prvé se v sobotu, jako mávnutím kouzelného proutku, umoudřilo počasí (po deštivém týdnu). Tak jsme mohli začít měnit fotbalové hřiště v pohádkovou zemi-vyrostl tu hrad bílé paní Leontýnky,  močál u víly Amálky, perníková chaloupka, vodníkův rybníček, les kudy chodí Červená Karkulka za babičkou, peklo, tee-pee pro indiánskou šamanku a další. 

Kolem jedné hodiny začaly přicházet děti. U vstupu dostaly kartičku a pak už mohly projít kouzelnou bránou a rozběhnout se do pohádky. Na každém stanovišti musely splnit nějaký zapeklitý úkol, jehož splnění bylo odměněno nějakou drobností a značkou do kartičky. Kromě výše uvedených pohádkových zastávek děti ještě jezdily na koloběžce s Princeznou Koloběžkou, skákaly na trampolíně s mistrem světa ve skoku pro něco-maxipsem Fíkem, jezdily na koníkovi, ze kterého padaly čokoládové penízky a mohly se občerstvit u stolečku s kouzelným ubrouskem. Také bylo připraveno střílení-bud vodníma nebo "opravdovýma" pistolema. Za vyplněnou kartičku pak děti dostaly balíček.

Další kouzelný zážitek nám připravilo letadlo, které se najednou objevilo nad hřištěm, předvedlo trochu ze svého letového umění a z nějž se na nás na konec sesypal déšť bonbónků.

Na závěr  jsme si vyzkoušeli tvarování modelovacích balonků, ze kterých si každý mohl zkusit, buď sám nebo s pomocí, "umotat" zvířátko nebo např. čelenku.

A to už byl tak akorát čas vyklidit hřiště a přenechat ho fotbalistům, kteří od 17h nastoupili k zápasu.

Fotografie z dětského dne:

 

picasaweb.google.com/jita1980/DetskyDen1962010#

 

 

—————

Zpět


 

Co je Sluníčko

Klub dětí a rodičů (prarodičů), který nabízí možnost společných setkání, programu a přátelského posezení. Naše herna se nachází v prvním patře budovy místní restaurace U Chrousta

 

Sluníčko bylo založeno v roce 2008 a funguje v obci VRBIČANY.