co se dělo na podzim:)

28.12.2010 08:50

 

Drakiáda

 

Kdy: v sobotu 9.10. od 16h
Kde: sraz na poli za bývalou školou(pod vejminkem), následné opékání buřtů, trampolína atd. za hasičárnou
S sebou si přineste: draka a buřta

 

Každý majitel draka obdrží drobnou odměnu

 

Doufáme, že se povede počasí a těšíme se na Vaši účast

:Zde se můžete podívat na fotky...........

 picasaweb.google.com/jita1980/SlunecnaDrakiada#

 

Dožínky na Peruci

Tuto sobotu se na Peruci uskuteční III.krajské dožínky. Vloni to úžasná akce s bohatým doprovodným programem, především pro děti, kde si ale každý může najít své (hry, soutěže, živá zvířátka, dravci, výstava traktorů a další). Kompletní prgram naleznete na následujících stránkách  www.peruc.cz/program-iii-krajskych-dozinek-v-peruci/d-36012

 

Indiáni

Konečně tu máme fotečky, jejichž autorem je tentokrát Hanka Šalandová. Jsou dost povedené, pojďte si připomenout tu taškařici :-)

 

 

Indiáni 28.8.2010

 

Počasí si s námi zase trochu pohrálo, ale sobotní indiánské odpoledne se nakonec přece jen konala.  Po zklamání, které přineslo loňské zrušení indiánského dne, jsme věděly, že letos se akce musí uskutečnit za každou cenu!  A tak podle toho, jak se nad Vrbičanama  měnilo počasí, stěhovaly jsme se my ze hřiště na sál a zase zpět.  Nakonec jsme náši provizorní vesnici rozložili na sále hospody U Chrousta, nechyběl tam totem, tee-pee, ohniště :))  Původní plán se musel pozměnit a přizpůsobit novým podmínkám, děti (kterých i přes nepřízeň počasí přišlo 22) si místo hledání indiánského pokladu v lese  mohly alespoň vyrobit čelenku, navlékat indiánské korále nebo malovat na kamínky. A samozřejmě došlo i na testování sil a dovedností-např.:hod na cíl,chůze na chůdách, poznávání předmětů poslepu, indiánské obrázkové písmo, poznávání odlitků stop..

A protože se počasí nakonec umoudřilo, došlo, po skončení programu na sále, i na ten oheň. Většina indiánů se přesunula na hřiště za hasičárnu, kde se ještě dlouho běhalo, dovádělo, povídalo, baštilo (dokonce na ohni uvařený gulášek, mňam:) a samozřejmě u správného ohně nechyběly kytary a zpěv:) Sice u ohně nikdo nespal, ale myslím, že i přes všechny ty zmatky si to děti hezky užily!!

 

Děkujeme všem, kteří neztratily odvahu a přišli a zvláštní dík patří našim dvěma kytaristům!! Samozřejmě také děkujeme Hance Š. za focení.

 

 

Indiáni, ti se mají, celý den si jenom hrají.

Skáčou hejsa hopsasa, chytají se do lasa.

Potom vlezou do vigvamu, zavolají na svou mámu:

"Mámo, mámo, máme hlad!", snědí vlka a jdou spát!

 

 

Krásné prázdniny

—————

Zpět


 

Co je Sluníčko

Klub dětí a rodičů (prarodičů), který nabízí možnost společných setkání, programu a přátelského posezení. Naše herna se nachází v prvním patře budovy místní restaurace U Chrousta

 

Sluníčko bylo založeno v roce 2008 a funguje v obci VRBIČANY.